Tietopankki
+ Perustiedot
+ Tilat
+ Yhteiselo
+ Ohjeet
+ Remontit
+ Putkiremontti
+ Lähiseutu
+ Vuosien varrelta
+ Kotisivut

Vinkkejä

Mammakerho
pe klo 10-12

Seniorikerho
joka toinen to klo 13.30

Kauppa-auto
ma, ke, pe klo 14.20

Bussit keskustaan

Huoltopäivystys 24h
puh. 020 310 310

Sivuston ylläpito


Haku





Yhteys...
  Jäseniä: 1118

Tunnus:

Salasana:

[ Salasana hukassa ? ]


[ Tule käyttäjäksi ]


  Member online: 0
  Anonymous online: 20

Kalenteri


Kävijät

 2475656 kävijää

 20 kävijää online


Keskustelupalsta - Aihe #32


Aihe #32 Ehdotan uutta hankesuunnitelmaa
    MauriAnttila_Vihko - rank
- 20.04.2006 08:48
MauriAnttila_Vihko
19.04.2006 / P-rapun vihko

Asunto Oy Otsonkallion hankesuunnitelma

1. Ehdotan, että pyydetään uusi hankesuunnitelma putkistojen osalta, jossa mukana seuraavat vaihtoehdot:

a) Viemärit uusitaan tekemällä nykyisen putken sisälle muoviputki. Vaihtoehdot: EW-Liner Oy Tubus (polyesteri), Oy Dakki Suomi Ab (epoksimassa), Poxytec Oy (epoksihartsi)
b) Käyttövesiputket uusitaan joko valamalla muoviputki nykyisen putken sisälle tai uudet putket uutta reittiä pinta-asennuksena. EW-Liner Oy Tubus (polyesteri), Poxytec Oy (epoksihartsi), Uponor Suomi Oy (unipipe)

2. Kylpyhuoneet tarkastetaan. Jos vesieristyksessä puutteellisuuksia, ne korjataan (asukas?)

3. Keittiöremontti, kuten suunnitelmassa.

4. Keskusantennijärjestelmä ajan tasalle.

5. Puhelinkaapelit asukkaiden tarpeiden mukaan.

6. Sähkökaapelit, vaatii lisäselvitystä asukkailta ja asiantuntijoilta.

7. Päätöksenteko putkiston osalta syksyyn 2006, jolloin mukana perusteelliset selvitykset eri vaihtoehdoista. Selvityksessä mukana myös asukkaiden mahdollisuudet asua asunnossa remontin aikana (piina-ajat) ja siitä mahdolliset kustannukset.

Mauri Anttila  1 53

Kirjoita MauriAnttila_Vihko Lähetä vastauksesi




Vastaus #1 TuomasKangasluoma - rank ( 2 messages )
- 20.04.2006 09:57
Anonymous

Kommentteja muutamaan kohtaan:

2) Jos olen ymmärtänyt keskustelua oikein, niin vesieristyksen kuntoa o­n melko mahdotonta tutkia. Ja jos tuo sulkuihin laitettu "asukas?" tarkoittaa sitä, että vesieristyksen uusiminen olisi asukkaan vastuulla, niin olisi mukava tietää o­nko yhtiöllä oikeus pakottaa yksittäinen asukas remontoimaan kylppärinsä, jos siihen ei ole tehty muutoksia, joita yhtiön hallitus ei ole hyväksynyt. Eikö vastuu noista ole yhtiöllä niin kauan kuin kaikki vesieristyksiin tehdyt muutokset ovat yhtiön hallituksen hyväksymiä?

6) Mielestäni sähkötilanteesta o­n ihan tarpeeksi kattavat selvitykset. Rakennusten sähkövedot eivät yksinkertaisesti ole ajan tasalla. Nykyaikana ihmisten kotona o­n huomattavasti enemmän sähkölaitteita kuin viisikymmentä (tai edes kaksikymmentä) vuotta sitten ja vanhat mitoitukset eivät riitä nykyisellä kulutuksella. Olen itse asunut talossa vain puolisen vuotta ja meillä o­n jo käynyt kertaalleen niin, että kellarissa oleva noususulake paloi lauantai-iltana, kun meillä oli vieraita illallisella ja jouduimme jatkamaan iltaa kynttilän valossa huoltomiehen tuloon asti. Ja sähkölaitteiden käyttö ei varmasti ole vähenemään päin tulevaisuudessakaan.

7) Kuten jo johonkin toiseen postiin vastasinkin, niin putkiremonttien hinnat ovat jatkuvassa nousussa ja puolenkin vuoden lykkäys voi tehdä remontista helposti huomattavasti kalliimman. Eli tämä kannattaa myös ottaa huomioon kun miettii eri vaihtoehtojen hintoja.

-Tuomas 

Kirjoita TuomasKangasluoma Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #2 Jaan - rank ( 26 messages )
- 20.04.2006 10:02
Jaan

Arvoisa Mauri Anttila.

Hankesuunnittelutyöryhmä o­n käynyt asiantuntioiden johdolla läpi kaikki ne vaihtoehdot, mitä ehdotatte. Myös pinnoitusvaihtoehdot. Siitä o­n todisteena hintaarviot ja työkuvaukset vaihtoehtoisille korjaustavoille. Hankesuunnitelmatyön aikana tehtiin lisätutkimuksia mm kylpyhuoneille ja hormeille sekä selvitettiin sähköjärjestelmän o­ngelmat.

 

Kiinteistön kuntoa ja kokoa huomioon ottaen, hankesuunnitelmatyöryhmä päätyi suosittelemaan laajaa remonttia, missä saatetaan kaikki vanhentuneet talon järjestelmät ajan tasalle, koska se katsottiin pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi kuin muut vaihtoehdot.

 

Ainoastaan laajassa remonttivaihtoehdossa asunto-osakeyhtiö pystyy takamaan asukkaille tuloksen laadun ja toimivuuden nykyisten rakennusmääräysten mukaisesti ja voi ottaa myös vastuun korjatuista järjestelmistä ja rakenteistä.

Terveisin,

Jaan Praks B12

 

 

Kirjoita Jaan Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #3 Jaan - rank ( 27 messages )
- 20.04.2006 10:12
Jaan

Kommenteja

Varoitus: En ole lakimies.

2) Käsitykseni mukaan kaikki asukkaan tekemät/tilaamat muutokset, remontit jne jotka liittyy As Oy taloteknisiin järjestelmiin (putket, vesieristeet) ovat asukkaan/tekijän vastuulla myös tarkastuksen jälkeen. Ilman tarkastuksia muutoksia ei saisi tehdä ollenkaan.  As Oy o­n velvoitettu korjaamaan vain viat.

Jaan Praks B12

Kirjoita Jaan Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #4 MariaGenzer - rank ( 7 messages )
- 20.04.2006 10:51
MariaGenzer
Hei,

minusta uusi hankesuunnitelma voisi näyttää pikemminkin tältä:

1.
a) viemärit uusitaan tekemällä nykyisen putken sisälle muoviputki: vaihtoehdot EW-Liner tai Dakki (Poxytec ei tällä hetkellä tee viemäreitä, heillä on kädet täynnä työtä vesijohtojen kanssa)

b) käyttövesiputket uusitaan pinnoittamalla (Poxytec). (EW-Liner ei tee vesiputkia, ainoastaan viemäreitä.)

2. Vesieristys uusitaan niissä asunnoissa, joissa ei ole tehty isännöitsijän puolesta vesieristys-tarkastusta v. 1999 jälkeen (tai koska se laki tulikaan voimaan). Tällöinkin vesieristyksen uusimista varten ei tarvitse purkaa rakenteita, vaan vesieristys voidaan tehdä joko vanhojen laattojen päälle tai purkamalla ensin laatat. Tämä on sellainen yksityiskohta, johon tässä vaiheessa ei tarvitse puuttua. Olennaista on se, ettei rakenteita ole pakko rikkoa.

3. Sähköt, puhelinkaapelit ja keskusantennijärjestelmä ajan tasalle.

4. Kellarit, pesulat ja muut yhteiset tilat remontoidaan kuten suunniteltu.

Vanhaa hankesuunnitelmaa ei tarvitsisi tänään vielä hyväksyä eikä hylätä, vaan se voidaan jättää pöydälle siihen saakka, kunnes uusi hankesuunnitelma on valmis. Tämän jälkeen voidaan äänestää siitä, kumpi valitaan. Tavoitteena olisi saada uusi hankesuunnitelma valmiiksi syksyyn mennessä.


Maria Genzer, E 26

Kirjoita MariaGenzer Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #5 TuomasKangasluoma - rank ( 3 messages )
- 20.04.2006 10:57
Anonymous

Ok. Voi olla että olen ymmärtänyt jotain väärin. Mutta entä tapauksessa, jossa asukkaalla o­n alunperäinen kylpyhuone (näitä kai jonkun kirjoituksen mukaan oli jonkin verran). Voiko yhtiö vaatia asukasta remontoimaan sen omalla kustannuksellaan, jos kerran yhteistä remonttia ei tehdä?

-Tuomas

Kirjoita TuomasKangasluoma Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #6 MariaGenzer - rank ( 8 messages )
- 20.04.2006 11:07
MariaGenzer
Alkuperäisiä kylpyhuoneita on noin 1/3 yhtiön kylpyhuoneita. Niihin laitettaisiin myös vesieristys. Remonttia tehtäisiin sen verran kun on tarpeen, yhtiön kustannuksella, kuten muissakin kylpyhuoneissa, joissa on tarpeen tehdä uusi vesieristys. Tämä tulee kuitenkin halvemmaksi kuin purkaa ja rakentaa uudelleen kaikki kylpyhuoneet, myös ne joissa ei olisi korjattavaakaan. Yksityiskohdat tästä kuuluvat remonttisuunnitelmaan, ei hankesuunnitelmaan. Remonttisuunnitelma hyväksytetään kuitenkin yhtiökokouksella uudelleen.

Tämä siis on minun mielipiteeni.


Maria Genzer, E 26

Kirjoita MariaGenzer Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #7 PauliinaH - rank ( 1 message )
- 20.04.2006 11:37
Anonymous

Kokonaan uuden hankesuunnitelman tekeminen enää tässä vaiheessa ei tunnu kovin järkevältä. Yritän perustella kantaani ja sitä, miten olen siihen päätynyt. Olen lukenut kaiken jaetun materiaalin mahdollisimman tarkasti ja kun itse olen täysin maallikko, luetuttanut materiaalin myös muutamalla asiaa tuntevalla ihmisellä. Tässä nyt vielä yritystä koota asiaan vaikuttavia tekijöitä yhteen.

1. AIKATAULU. Asian lykkääminen ei sitä paranna, päinvastoin. Kulut nousevat (uusien suunnitelmien kustannus jne. ja nykyisiin pistetty raha menisi enemmän tai vähemmän hukkaan). Kilpailu pahenee (remontteja tarvitsevia yhtiöitä koko ajan enemmän). o­ngelmakohdat yhtiössä kasaantuvat ja pahenevat. Asiaa o­n käsittääkseni lisäksi jo selvitetty hyvinkin perusteellisesti ja ajan kanssa (asian valmistelu o­n käsittääkseni ollut käynnissä jo pitkän aikaa).

2. PUTKET: UUSI TEKNIIKKA/VANHA TEKNIIKKA. Perinteisen putkiremontin etuna se, että putket tulevat varmasti ja kunnolla kuntoon. Uusissa tekniikoissa kieltämättä etuja (asumismukavuus remontin aikana jne.), mutta myös riskinsä. Esimerkiksi: olen ollut ymmärtäväni, että ainakin osittain putket voivat olla niin huonossa kunnossa (niin haperoita tms. tai liitokset ja vastaavat niin huonoja), ettei niitä pystyisi uusilla tekniikoilla korjaamaan, vaan voitaisiin joutua joka tapauksessa turvautumaan perinteiseen uusimiseen, ja tämä selviäisi ilmeisesti vasta työn kuluessa.

3. SÄHKÖT, ANTENNIT JNE. Sähköjärjestelmät ovat ilmeisen huonossa kunnossa, ja ne tulisi joka tapauksessa uusia lähiaikoina, jolloin niiden nousuja varten jouduttaisiin joka tapauksessa repimään rakenteita auki (ks. tästä esim. 18.4.2006 lähettämäni kysymys ja vastaus siihen). Perinteinen putkiremontti ja sähköt yhdellä kertaa häirinnee asumismukavuutta pidemmän päälle vähemmän (monta kärpästä yhdellä iskulla) ja tuottanee myös kustannussäästöjä, kun samalla kertaa voi tehdä useampia asioita, myös mm. antennijärjestelmät.

4. VESIERISTEET. Alkuperäisten ja/tai eri aikoina eri tavoilla tehtyjen muutosten jäljiltä olevat vesieristeet lienevät aikamoinen riski koko yhtiölle. Tuntuisi että kaikkein järkevintä olisi nyt laittaa kaikki kylpyhuoneet kerralla kuntoon, ottaen huomioon erityisesti myös sen, että vastuu siirtyy tällöin yhtiölle. Tästä aiheesta o­n palstalla ansiokkaasti jo keskusteltu, ks. otsikko "Ongelman ydin" ja erityisesti Marita Kivirannan ja Jaanin 14.4 kirjottamat vastaukset ja niissä esitetyt kysymykset riskeistä jne.

Mm. edellä mainituilla perusteilla olen päätynyt kannattamaan hallituksen esittämää hankesuunnitelmaa, oltuani ensin epävarma asiasta ja ehkä jopa enemmän uusiten tekniikoiden kannalla. Joka tapauksessa toivon, että asia saadaan ratkaisutua mahdollisimman pian eikä sitä enää siirretä.

terveisin

Pauliina Hirsimäki, S 143

Kirjoita PauliinaH Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #8 Mikko_Kiviranta - rank ( 4 messages )
- 20.04.2006 11:58
Anonymous

>Remonttia tehtäisiin sen verran kun o­n tarpeen, yhtiön kustannuksella

Osakkaiden yhdenvertaisuus tämmöisessä järjestelyssä voi aiheuttaa o­ngelmia. Esimerkiksi hovioikeuden päätöksessä HelHO 30.12.1992 5027 o­n parvekkeiden parantaminen klinkkerilaatoilla päällystäen katsottu epäoikeudenmukaiseksi niitä osakkaita kohtaan joilla ei ole parveketta ollenkaan.

 Edelleen ennakkopäätöksessä KKO 2003:80  taloyhtiön ei kosteusvahingon satuttua tarvinnut korjata tavallista hienompaa lattiaa alkuperäiseen kuntoon, vaan oikeuden mukaan riitti samanlainen kuin muillakin osakkailla.

  Tosin ehdotuksesi menee toisinpäin kuin edellisissä tapauksissa, joissa alempaan n.s. perustasoon tyytyvät osakkaat ovat valittaneet maksumieheksi joutumista myös perustason ylittäviin ratkaisuihin. Sikäli em. oikeustapaukset eivät suoraan sovellu tähän - yritän vain sanoa että tasavertaisuuskysymykset o­n huolella harkittava ennen osaratkaisuun sukeltamista. Riitahan voi ehdotuksessasi syntyä lähinnä siitä että 'hyvän' kylpyhuoneen omistajaa harmittaa että hän ei saa mitään lisää mutta joutuu maksamaan muiden perustasoisten kylpyhuoneiden töistä.

 

  Riippumatta tasavertaisuusnäkökohdista lisäksi nousee mieleen kysymys sukituksen teknisestä toimivuudesta niinkin vanhoissa putkissa kuin meidän talosta löytyy. Mutta se ei enää mahdu tähän viestiin. Itseäni hieman huolettaa hyppy riskien pimeään sekä vastuu- ja juridisissa kysymyksissä että teknisessä toimivuudessa, ja vielä samalla kertaa sähkö- ja antenniremonttien muuttuminen pinta-asennetuiksi tai muuten vaan nykyhankesuunnitelmaa hankalammiksi ja kalliimmiksi.

>Yksityiskohdat tästä kuuluvat remonttisuunnitelmaan, ei hankesuunnitelmaan.

> Remonttisuunnitelma hyväksytetään kuitenkin yhtiökokouksella uudelleen

  No aamen! Ihan alusta aloittaminen ei tosin ole järkevää (aikaa ja rahaa palaa), sikäli hankesuunnitelman pitäisi olla edes sinnepäin mitä lopullinen remonttisuunnitelma pitää sisällään. Mutta käytettäviä tekniikoita päästään harkitsemaan vasta kun remontin detaljisuunnittelu o­n käynnissä. Esim pinnoittamista arvatenkin tullaan käyttämään siellä missä se o­n järkevää. 

  T: Mikko


Mikko Kiviranta C14

Kirjoita Mikko_Kiviranta Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #9 MariaGenzer - rank ( 9 messages )
- 20.04.2006 12:12
MariaGenzer
>Riitahan voi ehdotuksessasi syntyä lähinnä siitä että 'hyvän' kylpyhuoneen omistajaa harmittaa että hän ei saa mitään lisää mutta joutuu maksamaan muiden perustasoisten kylpyhuoneiden töistä.

Minusta hyvän kylpyhuoneen omistaja saisi tässä sen, ettei hänen hyvää kylpyhuonetta revittäisi auki. Minua se ei ainakaan yhtään harmittaisi. Jos vaihtoehtona on "kaikki auki, kaikki maksaa", tai "osa auki, kaikki maksaa", niin valitsen kyllä jälkimmäisen vaihtoehdon, se tulee halvemmaksi minullekin. Varsinkin kun "kaikki maksaa" vain perustason ja sen yli menevän joutuu maksamaan itse.

>Riippumatta tasavertaisuusnäkökohdista lisäksi nousee mieleen kysymys sukituksen teknisestä toimivuudesta niinkin vanhoissa putkissa kuin meidän talosta löytyy.

Nyt puutun vain muotoseikkaan, meillähän ei käytettäisi sukitusta, se on ihan toinen tekniikka. Sekä Dakki että EW-Liner rakentavat uuden muoviputken vanhan teräsputken sisään. Ainakin EW-Liner sanoi, että he laittavat uuden putken kuinka vanhan putken sisään tahansa. Riittää että se kestää sen verran, että muottina pysyy muovin kovettumisen ajan. Sen jälkeen ei ole enää mitään väliä koko putkella.

> ja vielä samalla kertaa sähkö- ja antenniremonttien muuttuminen pinta-asennetuiksi tai muuten vaan nykyhankesuunnitelmaa hankalammiksi ja kalliimmiksi.

Vaikka yksittäisenä työnä sähköremontti olisi kalliimpi, niin eiköhän remontin kokonaishinta (putket, vesieristeet, sähköt) tule kuitenkin halvemmaksi.


Maria Genzer, E 26

Kirjoita MariaGenzer Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #10 MariaGenzer - rank ( 10 messages )
- 20.04.2006 12:41
MariaGenzer
>4. VESIERISTEET. Alkuperäisten ja/tai eri aikoina eri tavoilla tehtyjen muutosten jäljiltä olevat vesieristeet lienevät aikamoinen riski koko yhtiölle. Tuntuisi että kaikkein järkevintä olisi nyt laittaa kaikki kylpyhuoneet kerralla kuntoon, ottaen huomioon erityisesti myös sen, että vastuu siirtyy tällöin yhtiölle. Tästä aiheesta o n palstalla ansiokkaasti jo keskusteltu, ks. otsikko "Ongelman ydin" ja erityisesti Marita Kivirannan ja Jaanin 14.4 kirjottamat vastaukset ja niissä esitetyt kysymykset riskeistä jne.

Itse asiassa tilannehan on "Ongelman ytimen" jälkeen sen verran muuttunut, että tiistaina todettiin, että vesieristeet voidaan kyllä uusia ilman että koko kylpyhuone tarvitsee kaivaa auki. Eli vesieristeiden uusiminen ei enää kulje käsi kädessä "vanhanaikaisen" remontin kanssa vaan se voidaan tehdä myös "uudenaikaisen" yhteydessa ja halvemmalla. Näin onkin tehty jossain taloyhtiössä, jossa Dakki kävi hoitamassa viemärit.

> 3. SÄHKÖT, ANTENNIT JNE. Sähköjärjestelmät ovat ilmeisen huonossa kunnossa, ja ne tulisi joka tapauksessa uusia lähiaikoina, jolloin niiden nousuja varten jouduttaisiin joka tapauksessa repimään rakenteita auki

No tämäkään ei pidä täysin paikkaansa, kyllä sähköt voidaan periaattessa uusia myös pintavetoina, eri asia sitten onko se ruman näköistä. Tai vaikka revittäisiinkin rakenteita, niin ei tarvitsisi repiä niin paljon kuin putkien kanssa.


Maria Genzer, E 26

Kirjoita MariaGenzer Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #11 Jaan - rank ( 28 messages )
- 20.04.2006 13:07
Jaan

Hei,

Tässä täytyy kuitenkin ottaa myös huomioon seikka että putkien pinnoittaminen o­n *paljon* kalliimpaa kuin uudet putket. Siksi pinnoitus ja uusien kylppäreiden rakentaminen voi tulla helposti kalliimmaksi kuin uusien putkien laittaminen ja tuloksena o­n kuitenkin vastuullinen sillisalaatti.

Täytyy muistaa myös EW-Linerin kommentti pinnoitustilaisuudessa, "monikerroksiset, vanhan päälle rakennetut kylpyhuoneet o­n kyllä sellaisia että kukaan ei tiedä missä siellä se vesi liikkuu " eli ne o­n hyvin o­ngelmaherkkiä. En näe syytä miksi taloyhtiö, jonka vastuulle nämä rakenteet tulee, haluisi käyttää niin huonoja ratkaisuja.

Nykyiset hienotkin kylppärit o­n asukkaan omalla vastuulla rakennettuja, jo ainakin 7 (niin kauan kun itse olen yhtiössä asunut) vuotta o­n isännöitsijä sanonut kaikille, jotka ovat ymmärtäneet ostotilanteessa soittaa isännöitsijälle, että putkiremontti tulee ja se käsittää koko kylpyhuoneen purkaamista ja uusimista.

Jaan Praks B12

Kirjoita Jaan Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #12 Mikko_Kiviranta - rank ( 5 messages )
- 20.04.2006 13:09
Anonymous

>>Riitahan voi ehdotuksessasi syntyä lähinnä siitä että 'hyvän' ...

>Minusta hyvän kylpyhuoneen omistaja saisi tässä sen, ettei hänen hyvää kylpyhuonetta revittäisi auki.

 

  Juu, yritin saadakin sanotuksi että tuo ennakkotapausten logiikka ei pure yksi-yhteen ehdotukseesi. Jos siis vesieristeremonttia (perustasoon) tarjoasi kaikille ja pakottaisi niille joilla eristyksiä ei todennäköisesti ole, niin vaikea kuvitella miksi remontilta säästyvä riitelemään ryhtyisi. Mutta etukäteen pitäisi harkita mitä muita juridisia sudenkuoppia asiaan liittyy. Voi esim kuvitella semmoisen puolikuntoisen kylpyhuoneen jota osakas pitää ihan hyvänä, mutta jonka yhtiö haluaisi vesieristää. Sitten o­nkin mielenkiintoista minkä kannan oikeus ottaa, jos osakas valittaa epäluotettavasta testausmenettelystä jonka perusteella hän joutuu maksamaan vuokrakustannuksia poismuuton vuoksi, kun yhtiössä o­n semmoisiakin joiden ei tarvitse remonttia tehdä. En sano että tasavertaisuusongelma o­n ratkaisematon, mutta hieman eforttia sen pohtimiseen o­n syytä laittaa.

  >meillähän ei käytettäisi sukitusta

  Sorry sanavalinta, pitäisi löytää kaikkia tyydyttävä termi. 'Pinnoitus' ei näköjään myöskään ole ihan täsmällinen, tosin Dakki käyttää sitä termiä omillakin sivuillaan. Mutta tekniikoita tulee näköjään koko ajan lisää; Tubus, jolla siis kuulemma syntyy itsekantava putki vanhan muotin sisään o­n ainakin minulle uusi tuttavuus. Viemärin lisäksi vain tarvittaisiin myös kehnoissakin putkissa toimiva vesijohtojen pinnoitus.

  T: Mikko


Mikko Kiviranta C14

Kirjoita Mikko_Kiviranta Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #13 MaritaKiviranta - rank ( 4 messages )
- 20.04.2006 13:24
MaritaKiviranta
Mielestäni päätös uudesta hankesuunnitelmasta o­n ennenaikainen. Emme tiedä vielä riittävästi kaikkia tämän hetkisen hankesuunnitelmankaan perusteita ja näkökohtia, jotka sitä laadittaessa o­n jouduttu ottamaan huomioon. Olisi suoranaista ajan, energian ja rahan tuhlausta luopua nykyisestä hankesuunnitelmasta ennen kuin siihen o­n kunnolla perehdyttykään.

Ehdotankin lisäajan hankkimista esim. ylimääräisen yhtiökokouksen tai yhtiökokouksen keskeyttämisen avulla. Parikin viikkoa riittäisi, vaikkakin pari kuukautta olisi varmasti ihanteellisin aika. Koska en tunne lainsäädäntöä tarpeeksi, en tiedä, mikä keino tähän olisi parhaiten käytettävissä.

Etenkin kylpyhuoneiden tilanteeseen olisi perehdyttävä tarkemmin. Pelkään, että nyt moni o­n mieltänyt putkien uudet pinnoitusmenetelmät suureksikin varmuudeksi siitä, että evakkoonlähtö ei ainakaan omalle kohdalle osu. Moni voi mieltää uudet tekniikat jopa jonkinlaiseksi takeeksi siitä. Jotta kukaan ei tällaiselta pohjalta tekisi päätöstä o­n varmasti tarpeen kartoittaa tilanne:

1) Kylpyhuoneiden kunto. Miten, kuinka usein ja millä hinnalla se tarkistetaan luotettavasti?

2) Voiko vesieristeen todellakin laittaa suoraan vanhojen eristeiden päälle? Vai merkitseekö sellainen remontointitapa varsinaista homeriskiä?

3) Mikä o­n kylpyhuoneiden asbestitilanne? Selvää o­n, että jos asbestia löytyy, rakenteita täytyy repiä auki ja asunnossa tuskin voi/saa asua.

4) o­nko muita syitä, miksi kylpyhuone olisi syytä kunnostaa paremmin? Kaadot? Vesijohtojen ja viemärien paikat? Lämpimän ja kylmän veden bakteeripitoisuudet?

5) Asukkaiden tarpeet myös tilapäisen tai pysyvän sairauden kohdatessa. Esteettömyys? Apuvälineiden paikat?

6) Kustannusten ja vastuiden oikeudenmukainen jakaminen nyt ja tulevaisuudessa. Koskien niin ajoissa tehtyjä kuin kosteusvauriotilanteesta syntyneitä remontteja. Kuinka paljon ajoissa tehtyjä remontteja kalliimmiksi kosteusvauriotilanteista syntyneet remontit tulevat? o­nko siitä jossain päin maailmaa jotain tietoa?


Varmaa o­n kuitenkin se, että amme ei ole vesieriste, sillä:

1) Oman yläkerran naapurimme kosteusvaurio syntyi juuri ammeeseen liittyen. Huomasimme asian, kun lastenhuoneen katon maali alkoi kupruilla. Nyt tämän vahingon jäljiltä korjattavaa o­n paitsi yläkerran naapurin kylpyhuone (on jo tehty), oma kylpyhuoneemme (kylpyhuoneen katto kertoo, että se o­n tarpeen) ja lastenhuoneen katto.

2) Eräässä toisessa 35 vuotta vanhassa, tamperelaisessa kerrostalossa tuli kylpyhuoneremontti, kun ylimmän kerroksen kylpyhuone tulvi rappukäytävään. Todettiin, että kaikki kylpyhuoneet kaipasivat remonttia. Kun alimman kerroksen kylpyhuoneesta poistettiin poistettiin amme, todettiin lattia sen alla kosteaksi. Kuivaus kesti kuukauden. o­nneksi huoneistossa oli erillinen WC ja hissillä pääsi samassa rakennuksessa oleviin yhteisiin sauna-suihkutiloihin.

Marita Kiviranta  C 14


Marita Kiviranta C 14

Kirjoita MaritaKiviranta Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #14 Kalle_lavoro - rank ( 1 message )
- 20.04.2006 13:54
Kalle_lavoro
Tämähän menee kiinnostavaksi (tai o­n se ollut sitä koko ajan).

Tässä vielä yksi iso kysymys: jos tänään yhtiökokouksessa kuitenkin päätettäisiin hyväksyä hallituksen esitys, tarkoittaisiko se sitä että esimerkiksi kaikki kylpyhuoneet avataan joka tapauksessa? Eli missä määrin suunnitelmaa voidaan vielä tämän jälkeen muuttaa, jos havaitaan että joku halvempi järkevä tapa o­n olemassa, vai tarvitaanko taas kokonaan uusi suunnitelma ja yhtiökokous?

Kalle K, E 30
Kirjoita Kalle_lavoro Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #15 Jaan - rank ( 29 messages )
- 20.04.2006 14:03
Jaan

Koko tämä selvitysten, rahariitojen, vastuuriitojen, tutkimusten jne rulijanssi (joka sekin maksaa asukkaille jonkun verran) jäisi olematta kuin tehtäisin uudet, määräysten mukaiset kylpyhuoneet kaikille.

Jaan Praks B12

 

Kirjoita Jaan Lähetä vastauksesi

Ylös

StartEdellinen [ 1 2 ] SeuraavaEnd


^ Ylös ^

  Site powered by GuppY v4.5.8 © 2004-2005 - CeCILL Free License