Tietopankki
+ Perustiedot
+ Tilat
+ Yhteiselo
+ Ohjeet
+ Remontit
+ Putkiremontti
+ Lähiseutu
+ Vuosien varrelta
+ Kotisivut

Vinkkejä

Mammakerho
pe klo 10-12

Seniorikerho
joka toinen to klo 13.30

Kauppa-auto
ma, ke, pe klo 14.20

Bussit keskustaan

Huoltopäivystys 24h
puh. 020 310 310

Sivuston ylläpito


Haku





Yhteys...
  Jäseniä: 1118

Tunnus:

Salasana:

[ Salasana hukassa ? ]


[ Tule käyttäjäksi ]


  Member online: 0
  Anonymous online: 24

Kalenteri


Kävijät

 2476488 kävijää

 23 kävijää online


Keskustelupalsta - Aihe #31


Aihe #31 DigiTV ja putkiremontti
    MaritaKiviranta - rank
- 19.04.2006 14:26
MaritaKiviranta
Analogiset lähetykset loppuvat siis elokuussa 2007. Millälailla As. Oy Otsonkallion siirtyminen digiaikaan tapahtuu?  Millä tavalla se mahdollisesti liittyy putkiremontin aikatauluun ja kysymykseen "putkiremontti: vanhalla vai uudella tekniikalla"?

Itse olen tutustunut asiaan vain sen verran kuin löysin tietoa (Googlen ensimmäinen vastaus hakuuni) Digita Oy:n tuottamalta sivulta  www.digitv.fi
He tarjoavat antennivastaanottoa digiTV-ratkaisuna.

Marita Kiviranta  C 14


Marita Kiviranta C 14

Kirjoita MaritaKiviranta Lähetä vastauksesi



Vastaus #1 Mikko_Kiviranta - rank ( 1 message )
- 19.04.2006 16:40
Anonymous

>Analogiset lähetykset loppuvat siis elokuussa 2007.

>Millälailla As. Oy Otsonkallion siirtyminen digiaikaan tapahtuu?

 

  Terve vaan, Marita!

 

  Hallitus teetätti antenniremonttisuunnitelman pari vuotta sitten, mutta tarjouspyyntöjen perusteella saadut remonttihinnat olivat sen verran suolaisia, että asiaa päätettiin lykätä, varsinkin kun antennijohdot olisi pitänyt vetää rumina pintavetoina porrashuoneeseen.

 

  Hankesuunnitelman mukaan antennikaapelit ja samalla ajantasainen datansiirtokaapelisto vedetään putki- ja sähköremontin yhteydessä. o­ngelmaksi muodostuu siirtymäaika, sillä analogiset lähetykset mitä todennäköisimmin loppuvat ennen kuin kaapelointi o­n uusittu.

 

  Ainakin osassa huoneistoja digi-TV näkyy jo nyt, nykyisellä kaapeloinnilla, jonka ei pitäisi olla digi-TV kelpoinen. Syynä lienee se että HTV o­n sijoittanut "sattumalta" digikanavat käytettävissä olevan taajuusalueen alapäähän, jonka meidän vanhakin verkkomme pystyy jotenkuten välittämään. Mutta ei ole takeita etteikö HTV ennemmin tai myöhemmin siirtäisi kanavia semmoisille taajuuksille jotka eivät enää meidän vanhassa verkossamme etene.

 

Yksi tapa olisi muuntaa digilähetykset vanhanmallisiksi analogisiksi yhdessä paikassa, ja syöttää ne analogisena taloyhtiön verkkoon. Silloin asukkaat eivät edes tarvitsisi digibokseja vaan vanhat analogiset TVt toimisivat edelleen. Uusia kaksisuuntaisia digipalveluja ei tosin voisi käyttää ennen kuin antenniremontti valmistuu (paitsi ne huoneistot joihin HTV näkyy diginä jo nyt). Valitettavasti tämän vaihtoehdon estää YLE:n kanta jonka mukaan digilähetyksiä ei saa keskitetysti muuntaa analogisiksi. Tästähän o­n käyty keskustelua lehdissä, mm. sairaaloiden ja vanhainkotien tarpeiden vuoksi.

 

  Näkisin että siirtymäaika analogialähetysten loppumisen ja uuden kaapeloinnin valmistumisen välillä hoidetaan lähinnä kolmella tavalla.

 

(1) Niiltä osin ja niin kauan kuin vanha antenniverkkomme toimii, käytetään sitä.

 

(2) Jos YLE luopuu ennen syksyä 2007 kannastaan joka estää analogiseksi muuntamisen, tai antaa siirtymäajan, käytetään sitä vaihtoehtoa ja syötetään digiohjelmat yhtiön verkkoon analogisena. Pidän muutosta mahdollisena (mutta kaikkea muuta kuin varmana), sillä YLEen kohdistuu paine mm sairaaloiden ja vanhainkotien suunnalta. Itsekin olen kirjelmöinyt YLEn hallintoneuvostolle asiasta.

 

(3) Jos mikään muu ratkaisu ei o­nnistu, jaetaan osakkaille ns. maanpäällisen verkon digiboksit ja pienet pöytäantennit, joiden avulla digilähetteen voi poimia taivaan halki suoraan Kauklahden radiomastosta. Halvimmat perusboksit liikuvat hinnaltaan 50e tienoilla ja pikkuantenni siihen päälle paljoa tee. 

 

  Jollain näistä konsteista toivottavasti pärjätään siirtymäaika. Mutta o­nnettomaan hetkeen se maan hallituksen jästipäisesti ajama vuosi 2007 sijoittuu meidän kannaltamme. Jos jotain uusia teknisiä ratkaisuja tulee tarjolle tulevan vuoden aikana, niitäkin harkitaan tottakai.

 

T: Mikko Kiviranta, niinikään C 14


Mikko Kiviranta C14

Kirjoita Mikko_Kiviranta Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #2 Kalle_Korhonen - rank ( 3 messages )
- 19.04.2006 18:43
Kalle_Korhonen
Hei,

meillä on maanpäällinen Verkkokaupan boksi ja pöytäantenni (kolmannessa kerroksessa). Näkyvyys on usein hyvä, mutta vaihtelee varsinkin huonolla säällä. Jos analogisia kanavia ei olisi, tv olisi vähän kuin mökillä. Olisi siis pitänyt hankkia kaapelilaatikko.

Pakkohan niiden on joustaa 2007:stä, vai mikä lienee jästipäisyyden aste.

tapaamisiin Innopoli 2:ssa,

Kalle E 30



Kirjoita Kalle_Korhonen Lähetä vastauksesi

Ylös

Vastaus #3 Mikko_Kiviranta - rank ( 2 messages )
- 19.04.2006 19:37
Anonymous

>Näkyvyys o­n usein hyvä, mutta vaihtelee varsinkin huonolla säällä.

 

  Tämäpä o­n hyvä tietää. Aikeissani o­n myös ollut jossain välissä kiertää eri asunnoissa kaapeli-digiboksin kanssa ja selvittää kuinka monessa (varsinkin kaapeliketjujen viimeisissä) asunnossa digiTV näkyy kunnolla. Tiedossa o­n ainakin yksi huoneisto joka antennipiirustusten perusteella on hankalassa paikassa (pitkän ja signaalia vaimentavan ketjun takana)  ja jossa kuitenkin näkyy digiTV.

  DigiTVn näkymisen laatuun arvatenkin vaikuttaa myös se o­nko samaan ketjuun liitetty Welho-laajakaistamodeemeja. Meidän antenniverkon kun ei pitäisi olla Welho-kelpoinenkaan ja silti olen kuullut että semmoisia yhtiössä joillakin olisi.

  T: Mikko Kiviranta   C14

 


Mikko Kiviranta C14

Kirjoita Mikko_Kiviranta Lähetä vastauksesi

Ylös


^ Ylös ^

  Site powered by GuppY v4.5.8 © 2004-2005 - CeCILL Free License